Mòduls prefabricats, comprar o llogar? Com aconseguir el millor preu

Comprar o llogar un mòdul prefabricat es una qüestió que no es fàcil de respondre genèricament, en cada circumstancia s’han de valorar varis factors però miraré de donar uns paràmetres bàsics que puguin orientar-nos.

Quan llogar un mòdul prefabricat?

  • Quan sabem que la durada es tancada, es a dir, per una necessitat d’espai amb una durada determinada inferior als 4 anys.
  • Quan per motius econòmics ens convingui més pagar una renda mensual que puguem atribuir directament a despesa o que la inversió de compra no ens convingui per els motius que siguin.
  • Quan no tinguem gaire definida la necessitat i vulguem provar per un temps un espai modular per poder valorar si acompleix les nostres necessitats i mes endavant fer la inversió més encertadament.

Quan comprar un mòdul prefabricat?

  • Quan no sabem la durada de la necessitat d’espai i sigui de llarga durada o de durada llarga però indeterminada.
  • Quan sapiguem que quan acabi la necessitat d’espai concreta ens anirà bé l’espai modular per utilitzar-lo per una altra utilització.
  • Quan el que necessitem sigui molt especial i les empreses de lloguer de mòduls no puguin oferir-vos les prestacions que necessiteu en lloguer.

Posarem alguns exemples per aconseguir el millor preu en el nostre mòdul prefabricat:

Necessito unes oficines modulars mentre em fan reformes a les oficines que ja tinc. En aquest cas el lloguer es el més adequat doncs tindrem una durada definida de les obres i que no hauria de ser gaire llarga.

Em calen uns lavabos per donar servei als camioners i als treballadors externs de la fabrica. En aquest cas que no hi ha una limitació del temps en la necessitat seria més adequat comprar el mòdul de lavabos per cobrir aquesta necessitat permanent.

Tenim una punta de feina i per un període d’un any necessitaré vestuaris pel personal extra que necessitem per afrontar aquesta situació. En aquest cas, el lloguer seria el més adequat doncs el període de temps es acotat i la necessitat es provisional.

Aquest curs volem fer cursos de musica a l’escola i ens cal un espai per fer aquesta activitat, en aquest cas que el temps es acotat el més raonable es llogar l’espai per el període de la necessitat.

L’oficina ens ha quedat petita i volem posar el departament de vendes en unes noves oficines a l’exterior de les oficines actuals, en aquest cas que no te una durada acotada i que la necessitat es estructural i no conjuntural el més raonable es comprar aquestes oficines menys en el cas que la inversió necessària sigui més rendible amb les inversions de més valor afegit de l’empresa.

I com a nota final cal una recomanació important,  seria necessari per lloguers d’una certa entitat i durada pactar una opció de compra dels mòduls en el moment de llogar-los per si de cas la necessitat provisional es torna permanent i no tingueu cap dubte que el moment òptim per negociar-ho es en el moment de pactar el lloguer.

On comprar un mòdul prefabricat?

A Bexbe Edificis Prefabricats ens dediquem a la construcció d’espais prefabricats amb diferents tipus de metodologies constructives en funció de la utilització d’aquests espais. Consulti amb nosaltres la millor opció a l’hora d’adquirir el seu espai prefabricat.